July 03, 2013

Coach vs Storksak

oihhhh encik mood, sila datang balik pelis..blog ai dah jadi zoo untuk labah-labah kot. haha. sumpah sejak-sejak preggy ni mood memang betul-betul takde nak mengarang (read: malas).

macam-macam kisah ada, gambar melambak-lambak, cerita anniversary yang ke-3, birthday emir, haram satu pun tak update. tengok lepas delivery ni, mood ke mana pulak.

baiklah,ke topic yang sepatutnya. misi mencari handbag baru. actually since emir ada, aku dah macam tak kisah ada handbag baru ke tak. motif? sebab tiap kali keluar, purse dgn handphone aku just sumbat masuk dalam diaper bag dia je. senang & mudah. lepas tu nak mencari barang, kemain hazabbb.

sempena hari raya yang bakal menjelma, aku dah bagi hint-hint kat en.hubby, nak handbag raya. tapi taknak yang murah, nak yang mahal-mahal je. muahahaha. kang ade yang kena ketuk. yela, tahun ni aku tak mintak pon nak baju raya yang mahal. so budget yang ada moh kite allocate ke suatu yang penting lagi berguna untuk masa depan dok? baju raya pakai sekali je, pastu peram dlm lemari (dah tak bole pakai bole la cakap camni kan? cer kalau muat, confirm nak jugak). dasarrrrr pompuan.

since aku kan mak budak, so criteria beg yang aku nak haruslah ikut konsep mak budak. nak yang besar, stylish, bole sumbat macam-macam. aku target samada coach tak pun michael kors. dua brand ni je design yang kena dengan jiwa. lain-lain, sila ke tepi.

kebetulan kawan aku ada wassap, nak tak handbag coach direct dari UK, which rega adalah marveles kalau nak compare dengan butik & online shop kat malaysia ni. terus aku tunjuk dekat en.hubby, and he's approved! wehaaa..semangat aku booking, tapi sayanggggg stock ngak ada buat masa sekarang. tunggu coach next sale, sempat kot before raya?


 Coach Ashley Leather Mini Tote




Coach Madison Leather Isabelle

tapi lepas usha michael kors dgn coach, aku terbekenan dua design ni je. both leather. aku memang tengah gila dengan leather-leather sekarang ni. rasa cam bestnye lah kalau boleh bau leather. haha. harga untuk ashley tu tak jauh beza sangat dengan online shop dekat sini. diorang jual paling mahal aku survey RM690, dengan member aku ni dia bagi RM500+. yang isabella idaman pujaan hati tu pulak, harga online shop paling murah yang aku dapat, RM1100, tapi member aku offer RM890. tolonglahhhh, tolonglahh terus aku nak. tengah bersabar je nih. bila coach next sale eh? ai sakit jiwa tau pendam perasaan. hahaha.

tapikan, bermula hari ini, lebih tepat tengahari tadi, fikiran aku jadi berubah dengan drastik, 360 darjah. ayat skema nak mamps. aku jadi macam baru tersedar dari mimpi giteww. sedarlah betty, anak ko dah nak masuk dua orang, yang sorang dulu pon ko blasah diaper bag anak je buat handbag, yang second ni ko nak bercoach bagai? sanggup nak sumbat pampers, botol susu anak semua dalam coach ko tu? muat ke???

pastu baru teringat entry dr halina, pasal diaper bag dia yang gojes gila awesome tu. brand storksak. laju-laju ai google. kat malaysia tak banyak online shop yang jual brand ni. paling murah yang jual diaper bag Storksak ni, aku jumpa dekat BabeTotz. aku tak minat yang design dr halina pakai tu. aku kan dari dulu suka tengok handbag stewardess air asia tu. kaler itam, pastu dia macam fixed terletak gitew. ala-ala korporat kononye. maka aku terus jatuh cinta dengan storksak yang kat bawah ni, alahai gojesnye kamu!



keratan pintas isi dalaman. sangat-sangat spacious kan?

beg ni siap built-in warmer. means kalau letak botol susu anak, panas akan bertahan 4 jam. pastu come with changing mat. wallah. coach ade? kihkihkih

in term of harga, yang ni masih logic dek akal. retail price around RM400 kot? kat babetotz dia offer RM350+, murah gila ok!
jatuh hati, jatuh cinta. cinta beralih arah, dari isabelle tu ke storksak ashley ni. tapi nak kena pegi tengok & belek sendiri dulu. dah puas hati baru boleh beli.

2 comments:

  1. hi, sebab u e-mail kak d tuk let go storksak u, i dapat tgok blog u, sebab i tgok blog u i jumpa babetotz.... :)

    ReplyDelete
  2. hi,salam kenal...jmput follow kmbali :)

    ReplyDelete

July 03, 2013

Coach vs Storksak

oihhhh encik mood, sila datang balik pelis..blog ai dah jadi zoo untuk labah-labah kot. haha. sumpah sejak-sejak preggy ni mood memang betul-betul takde nak mengarang (read: malas).

macam-macam kisah ada, gambar melambak-lambak, cerita anniversary yang ke-3, birthday emir, haram satu pun tak update. tengok lepas delivery ni, mood ke mana pulak.

baiklah,ke topic yang sepatutnya. misi mencari handbag baru. actually since emir ada, aku dah macam tak kisah ada handbag baru ke tak. motif? sebab tiap kali keluar, purse dgn handphone aku just sumbat masuk dalam diaper bag dia je. senang & mudah. lepas tu nak mencari barang, kemain hazabbb.

sempena hari raya yang bakal menjelma, aku dah bagi hint-hint kat en.hubby, nak handbag raya. tapi taknak yang murah, nak yang mahal-mahal je. muahahaha. kang ade yang kena ketuk. yela, tahun ni aku tak mintak pon nak baju raya yang mahal. so budget yang ada moh kite allocate ke suatu yang penting lagi berguna untuk masa depan dok? baju raya pakai sekali je, pastu peram dlm lemari (dah tak bole pakai bole la cakap camni kan? cer kalau muat, confirm nak jugak). dasarrrrr pompuan.

since aku kan mak budak, so criteria beg yang aku nak haruslah ikut konsep mak budak. nak yang besar, stylish, bole sumbat macam-macam. aku target samada coach tak pun michael kors. dua brand ni je design yang kena dengan jiwa. lain-lain, sila ke tepi.

kebetulan kawan aku ada wassap, nak tak handbag coach direct dari UK, which rega adalah marveles kalau nak compare dengan butik & online shop kat malaysia ni. terus aku tunjuk dekat en.hubby, and he's approved! wehaaa..semangat aku booking, tapi sayanggggg stock ngak ada buat masa sekarang. tunggu coach next sale, sempat kot before raya?


 Coach Ashley Leather Mini Tote




Coach Madison Leather Isabelle

tapi lepas usha michael kors dgn coach, aku terbekenan dua design ni je. both leather. aku memang tengah gila dengan leather-leather sekarang ni. rasa cam bestnye lah kalau boleh bau leather. haha. harga untuk ashley tu tak jauh beza sangat dengan online shop dekat sini. diorang jual paling mahal aku survey RM690, dengan member aku ni dia bagi RM500+. yang isabella idaman pujaan hati tu pulak, harga online shop paling murah yang aku dapat, RM1100, tapi member aku offer RM890. tolonglahhhh, tolonglahh terus aku nak. tengah bersabar je nih. bila coach next sale eh? ai sakit jiwa tau pendam perasaan. hahaha.

tapikan, bermula hari ini, lebih tepat tengahari tadi, fikiran aku jadi berubah dengan drastik, 360 darjah. ayat skema nak mamps. aku jadi macam baru tersedar dari mimpi giteww. sedarlah betty, anak ko dah nak masuk dua orang, yang sorang dulu pon ko blasah diaper bag anak je buat handbag, yang second ni ko nak bercoach bagai? sanggup nak sumbat pampers, botol susu anak semua dalam coach ko tu? muat ke???

pastu baru teringat entry dr halina, pasal diaper bag dia yang gojes gila awesome tu. brand storksak. laju-laju ai google. kat malaysia tak banyak online shop yang jual brand ni. paling murah yang jual diaper bag Storksak ni, aku jumpa dekat BabeTotz. aku tak minat yang design dr halina pakai tu. aku kan dari dulu suka tengok handbag stewardess air asia tu. kaler itam, pastu dia macam fixed terletak gitew. ala-ala korporat kononye. maka aku terus jatuh cinta dengan storksak yang kat bawah ni, alahai gojesnye kamu!



keratan pintas isi dalaman. sangat-sangat spacious kan?

beg ni siap built-in warmer. means kalau letak botol susu anak, panas akan bertahan 4 jam. pastu come with changing mat. wallah. coach ade? kihkihkih

in term of harga, yang ni masih logic dek akal. retail price around RM400 kot? kat babetotz dia offer RM350+, murah gila ok!
jatuh hati, jatuh cinta. cinta beralih arah, dari isabelle tu ke storksak ashley ni. tapi nak kena pegi tengok & belek sendiri dulu. dah puas hati baru boleh beli.

2 comments:

  1. hi, sebab u e-mail kak d tuk let go storksak u, i dapat tgok blog u, sebab i tgok blog u i jumpa babetotz.... :)

    ReplyDelete
  2. hi,salam kenal...jmput follow kmbali :)

    ReplyDelete